У ГЛАВАШЕВОМ ПАРКУ ОТВОРЕНА 30. ИЗЛОЖБА МЕДА И ПЧЕЛИЊИХ ПРОИЗВОДА

У организацији Пчеларског друштва „Јасеница“, данас је у Главашевом парку отворена традиционална изложба, меда, пчелињих производа и опреме за пчеларство. Након што је свештенство паланачке црквене општине пресекло славски колач, изложбу је отворио председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен.

На јубиларној 30. манифестацији поред пчелара из нашег краја, учешће су узели и произвођачи меда из окружења и Словеније. Обраћајући се присутнима, Вучен је најавио да локлана самоуправа израђује стратегију за подстицај и развој пољопривреде, и да ће од идуће године сви пољопривредни проивођачи, посебно пчелари, моћи да користе субвенције које ће обезбеддити општина. Поздравио је пчеларе из Словеније и истакао да сардања општине Смедеревска Паланка и словеначког града Шкофја Локе траје више од педесет година, као и сардања два пчеларска друштва.

Отварањем изложбе меда и пчелињих производа, званично је почело обележавање Крстовданских дана у Смедеревској Паланци. Пригодан програм припремили су васпитачи и малишани ПУ „Чика Јова Змај”, као и фолклорна група „Доња Јасеница“ општинске организације пензионера.

Leave a Reply

Your email address will not be published.