У НОВИНАРСКОЈ КУЋИ ПЕРЕ ТОДОРИВАЋА У ВОДИЦАМА УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА ФЕЉТОН

У Новинарској кући Пере Тодоровића у Водицама јуче је Бранислави Милунов уручена награда Удружења новинара Србије за фељтон „Слушате сада Студио Б“ која носи име његовог другог председника и уредника „Малих новина“.
Бранислава Милунов је награду посветила тадашњем „Студију Б“ и свим јунацима фељтона.
Награду је Бранислави Милунов уручио председник УНС-а и члан жирија Живојин Ракочевић који је рекао да се добитница издвојила управо по индивидуализму, што је и суштина награде.

„У свом фељтону она се ту срела са Пером Тодоровићем, који је био изразити индивидуалац“, рекао је Ракочевић.
Додао је да су сви који су присуствовали уручењу учинили да Водице данас буду новинарска престоница Србије.
Зато је генерални секретар УНС-а Нино Брајовић рекао да Новинарској кући Пере Тодоровића треба „дати живот“.
„Док је нас, биће и ове награде. Док је ове награде, завичајци, локалана самоуправа и УНС бринуће да ова кућа буде важно место и на новинарској и на туристичкој мапи. Овом дому треба дати живот као што је Пера Тодоровић дао живот српском новинарству“, додао је Брајовић.
Са тим је била сагласна и заменица председника Општине Смедеревска Паланка Ђурђина Младеновић која је додала да се нада да ће се и у наредним годинама ова кућа живети и славити име Пере Тодоровића.

Уручењу награде присуствовали су и потрпредседница УНС-а Оливера Милошевић, члан Управе УНС-а Горан Аврамовић, познати новинари из Смедеревске Паланке Драгољуб Јанојлић и Слободан Тодоровић, као и некадашњи новинар и уредник „Студија Б“ Предраг Пеца Петровић, који је Милунов подстакао да пише фељтон.

Leave a Reply

Your email address will not be published.