У ПАЛАНАЧКОЈ ОПШТИНИ У ПОСЛЕДЊИХ СЕДАМ ДАНА НИЈЕ БИЛО ПОЗИТИВНИХ ПАЦИЈЕНАТА НА КОВИД

Општа болница  ”Стефан Високи“ у  Смедеревској Паланци  није више у ковид систему. Последњих седам дана није било пацијената са позитивним резултатима на корона вирус. Највећи број хоспитализованих ковид пацијента забележен је у децембру прошле године када је на четири одељења било распоређено више од 150 пацијената  са тежом и лакшом клиничком сликом.  Председник општине , Никола Вучен,  након ове вести навео је следеће:

-После тачно 449 дана од како је уведено ванредно стање, са поносом можемо рећи да у општини Смедеревска Паланка, у претходних седам дана, није било пацијената позитивних на овај вирус. Због смањеног броја хоспитализованих ковид пацијената, данас је Општа болница „Стефан Високи“ изашла из ковид система. Од почетка имунизације у нашој општини ваквинисано је око 40 процената пунолетних грађана. Од укупног броја становника наше општине, ковид је прележало око 20 процената.
Он је такође рекао да захваљујући масовној имунизацији становништва, можемо победити ову пошаст која је свима  отежала живот у претходном периоду. Нагласио је и да поред овако добрих резултата морамо имати на уму  да је на снази и даље поштовање свих епидемијских мера.
-Србија је једна од водећих земаља у свету чије је становништво имало прилику да се вакцинише, и то, бирајући вакцине четири произвођача. Велику захвалност на томе дугујемо држави и председнику, Александру Вучићу што нам је то омогућио. У ова тешка ковид времена, која су надамо се иза нас, држава је помогла сваком пунолетном грађанину, не само обезбедивши вакцине већ и новчано. Новчана помоћ је свакако дубродошла, а то је још један доказ да држава брине о сваком грађанину наше земље, истакао је Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.