ФАБРИКА”КЈУНГШИН КЕЈБЛ” ПОЧЕЋЕ СА РАДОМ ПРЕ РОКА

Корејска компанија  “Кјунгшин кејбл” у  Смедеревској Паланци, која ће производити електричне делове за аутомобиле, почеће са радом пре планираног рока.

– Било је планирано да фабрика почне са производњом у августу следеће године, али како сад  ствари стоје, то би се могло догодити већ крајем фебруара или почетком марта , каже  председник општине, Никола Вучен.

Радови на изградњи фабрике почели су у мају ове године и приводе се крају. Фабрике се простире на 20.000 метара квадратних.  Хале и други помоћни објекти су завршени, а у току је  постављање  инсталација и изградња и асфалтирање саобраћајница унутар фабричког груга.

– Имамо чврсте гаранције извођача, али и наших партнера из Кореје да ће сви грађевински радови бити завршени до краја октобра. Након тога почиње фаза монтирања машина и производних трака, истакао је  Вучен.

Власници компаније најавили су да ће у изградњу фабрике и опремање уложити 25 милиона евра. Планирано је да фабрика у првој фази запошљава 700, а кад проради пуним капацитетом 1.000 радника.

-Ова фабрика је нада не само за стотине Паланчана и Плањана који траже посао, већ и за буџет општине Смедеревска Паланка, јер ће се значајно повећати приходи од пореза на плате, рекао је председник општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.