ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: ПОРЕД ИЗДАТЕ ДОЗВОЛE ЗА КРЕТАЊЕ ПОТРЕБАН ЈЕ И РАДНИ НАЛОГ

 Влада Србије је у циљу сузбијања ширења вируса COVID -19 донела одлуку о забрани кретања свих грађана од 20 часова до пет сати ујутру.  Министарство привреде, узимајући у обзир све мере које Влада доноси у условима вандредног стања, али и уважавајући потребе грађана и привреде упућиваће примљене захтеве Министарству унутрашњих послова.

 Послодавац је дужан да сваком запосленом који се налази нас списку за издаздавање дозволе, изда радни налог за сваки појединачни излазак, у периоду од 20 до 05 часова.

Појединачни радни налог се издаје на дневном нивоу на меморандуму привредног субјекта,са потписом одговорног лица, и садржи следеће податке: име и презиме, јединствени матични број грађана, датум и временски период (од до) када је ангажован, односно када је кретање неопходно, као и разлоге који оправдавају неопходност кретања.

 Посебно истичемо да су  сви законски (статутарни)  заступници и предузетници (односно пословође којима је поверено пословођење) лично, материјално и кривично одговорни за истинитост и тачност састављених и достављених спискова запослених и радних налога.

Указујемо, да ће припадници МУП-а Републике Србије, у складу са својим законским овлашћењима, вршити провере и легитимисање запослених лица са списка, приликом контроле њиховог кретања у времену од 20 д 5 часова, те да ће, за лица за која буде утврђено провером да нису стварно запослени у привредном субјекту, да нису на радном задатку, односно да не поседују одговарајући радни налог, бити предузимане прописане санкције.