ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА БОРАВИ У ЛЕПОСАВИЋУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Делегација општине Смедеревска Паланка јуче и данас борави у Лепосавићу на Косову и Метохији поводом славе цркве у селу Каменица. Данас ће присуствовати целодневној свечаности и светој литургији у храму Цар Константин и царица Јелена у том селу. Паланачка општина помогла је обнову храма у Каменици у виду донација. Такође, ове године, локална смаоуправа донирала је 50 хиљада динара за  обнову жичаног моста  на Ибру. Према речима Миодрага Радовановића, представника села Каменица и члана Црквеног одбора, мештани овог дела јужне покрајине веома су захвални председнику, Николи Вучену  на донацијама и помоћи. Локална самоупрва већ три године обезбеђује новогодишње пакетиће за малишане из овог краја. Јуче је уручен и лаптоп рачунар за основну школу „Стана Бачанин“ у месту Лешак, општина Лепосавић. Делегација Општине Смедеревска Паланка присуствовала је јуче на свечаности поводом Дана школе. Директор школе, Дарко Гуришић захвалио је на вредној донацији која ће допринети на осавремењивању наставе у овој образовној установи.

Представник општине Смедеревска Паланка, Предраг Ђурић, који се деценијама бави хуманитарним радом и помаже људима у јужној српској покрајини, приликом уручивања лаптоп рачунара, позвао је ученике школе у Лешку да дођу у Паланку и буду гости својим вршњацима.

Председник општине, Никола Вучен упутио је честитку директору и ученицима поводом Дан школе и честитао славу мештанима села Kаменица. Он је истакао да ће општина Смедеревска Паланка и у будуће помагати свом народу на Косову и Метохији сходно својим могућностима.  –Веома је важна солидарност са нашим људима у јужној српској покрајини. Скромним донацијам желимо да  пружимо подршку и помоћ српском народу у борби за опстанак и бољи живот, нагласио је Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.