ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОБЕЗБЕДИЛА 1016 ПАКЕТА УЏБЕНИКА ЗА МАЛИШАНЕ ПРИПРЕМНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОГРАМА

Председник општине Никола Вучен данас је посетио ПУ „Чика Јова Змај“и уручио уџбенике намењене деци старијих група и предшколског узраста. Уџбеници и пратећи материјал смишљени су и конципирани тако да прате нове основне потребе предшколског васпитања и образовања деце узраста од 3 до 6 година. Локална самоуправа обезбедила је 1016 уџбеника; за малишане од 3 до 5 година уџбенике „Мозгалица“ и за децу која похађају обавезни предшколски програм „Пчелица у лету“.

Основе програма предшколског васпитања и образовања чији је циљ целовит развој и добробит детета кроз интегрисани приступ учењу, повезивање игре и других активности, као и изградња смислених односа са вршњацима и одраслима у простору који је инспиративан, од ове године примењиваће се у ПУ „Чика Јова Змај“. Обраћајући се васпитачима и малишанима, Вучен је рекао да ће локална смоуправа наставити да улаже у развој предшколског васпитања деце, и да ће за ту намену идуће године бити опредељено знатно више новчаних средтава. – Ове године комплетно смо реновирали вртић „Лептирић“ који је био оштећен у пожару. У наредној години планирамо адаптацију још два до три вртића и то ће нам бити приоритет. План нам је да у наредне три године реновирамо све објекте на подручју општине. На тај начин нашој деци ћемо обезбедити што боље услове за боравак у вртићима, где поред игре и дружења са вршњацима стичу и нова знања, рекао је председник општине.

Нови уџбеници који у потпуности прате основни програм предшколског васпитања и образовања омогућавају малишанима да сами бирају како ће радити развијајући машту и креативност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.