ОДРЖАН ЈЕСЕЊИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Општина Смедеревска Паланка у сарадњи са Националном службом за запошљавање организовали су Јесењи сајам запошљавања. На сајму је присуствовало 19 послодаваца из општина Смедеревска Паланка и Велика Плана који су пријавили 369 слободних радних места различитих образовних профила. Међу понуђеним образовним профилима су инжењери машинске и електро струке, бравари, заваривачи, оператери у производњи, кувари, конобари, зидари… Незапослена лица данас су имала прилику да у непосредном контакту са послодавцем сазнају више о самој компанији као и о условима рада за одговарајуће радно место, што и јесте циљ организовања сајма.

-У нашој општини 2019. године на заводу за запошљавање било је пријављено 5.840 незапослених лица. Тај број је данас драстично смањен и према последњим подацима незапослених на евиденцији завода је 2.190, где бележимо пад за више од 60 процената, навео је председник општине Никола Вучен.

Незапослена лица данас су имала прилику да у непосредном контакту са послодавцем сазнају више о самој компанији као и о условима рада за одговарајуће радно место, што и јесте циљ организовања сајма.

-Захваљујем свим послодавцима који су данас учествовали на сајму као и грађанима, незапосленим лицима, у нади да ће на обострано задовољство данашњи сајам дати резултате. Велику захвалност упућујемо Националној служби за запошљавање , директору и заменику директора као и запосленима у експозитури Смедеревска Паланка са којима све ове године иамамо добру сарадњу и са којима ћемо у наредном периоду спровести још планираних активности, рекао је Вучен.

На штанду Националне службе за запошљавање послодавци су се информисали о актуелним програмима за подстицај запошљавања, а незапосленима је пружена помоћ око писања биографије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.