РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ И ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА „ЧИСТА СРБИЈА“

У кабинету председника општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, данас је одржан радни састанак са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре о реализацији пројекта изградње комуналне  инфраструктуре и инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада у Републици Србији са радним називом „Чиста Србија”.

-Наша општина на овом пројекту ради већ годину дана и врло брзо очекујемо поцетак реализације овог пројетка. Градићемо нових 169.469,00 метара ( око 170 километара ) нове канализационе мреже која ће покрити преко 85% наше територије општине. Уз изградњу нове канализационе мреже гради се и 6 великих постројења за пречишћавање воде, истакао је ВУче4н након састанка.

Смедеревска Паланка је једна од 65 општина у Србији која учествује у поменутом пројекту чиме се стварају услови за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода на територији општине. Овим пројектом општина Смедеревска Паланка добиће водовод и канализацију на преко 80 одсто своје територије. Највећа фабрика за пречишћавање отпадних вода биће саграђена у Паланци, друга ће бити за села Кусадак и Ратаре, трећа у Селевацу, затим у Азањи, Бачинцу, Стојачаку и Голобоку. Мања села прикључиваће се на ових седам постројења. Пројекат финасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре.

Leave a Reply

Your email address will not be published.