ОДРЖАНА ТРИДЕСЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

 Данас је одржана Седница Скупштине општине Смедеревска Паланка на којој је, поред осталог, усвојен Предлог Одлуке о ребалансу буџета за 2021. годину. Ово је четврти ребалан буџета у 2021. години. Планирани изност буџета износио је 1.523.589.000 динара. Овим ребалансом  буџет је увећан за 1. 178.854 динара.

-Додатна средства добијена су од Министарства културе, Министартсва за рад, запошљавање, социјална и борачка питања и тражили смо средтва из текуће буџетске резерве чију уплату очекујемо током децембра. Овим ребалансом планирали смо буџетску резерву у износу од око 7,5 милиона динара,  што ће моћи да користе директни и индиректни корисници који немају довољно средства за покривање неких обавеза до краја године, рекао је начелник финансија, Милан Тркља образлажући Предлог ребаланска буџета.  

Тркља је предложио одборницима да усвоје буџет у целини, како би већ од сутра Одељење за финансије могло да примени информациони систем извршења буџета.

-Свакодневно се ради на новим платформама, а  од 2022. године  ступана снагу нови закон који подразумева  електронске фактуре које смо у обавези да пратимо, рекао је на крају Тркља.  

На данашњој седници Скупштине општине одборници су усвојили Предлог извештаја буџета за период јануар – септембар 2021. године, Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о реализацији буџета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите који се финансирају из средстава наменског транфера за 2021. годину, као и Предлог о измени Одлуке о начину и висини расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и прворођену децу у Новој години.

 Већином од 36 гласова за, усвојене су   измене и допуне програма пословања, коришћења субвенција и измене и допуне финансијских планова јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.