20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Општина Смедеревска Паланка и ове године добила је средства за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова у оквиру Националног програма енергетске санације. Министарство за енергетику нашој општини определило је 10 милиона динара, 50 процената од укупног износа колико је предвиђено за унапређење енергетске ефикасности у овој години на нивоу општине.
Локална самоуправа је из општинског буџета определила још 10 милиона динара за енергетску санацију. Потписивање уговора заказано је за 20. јул 2023. годину у Палати Србија. Након тога приступиће се реализацији програма, најпре расписивањем Јавног позива за извођаче радова, а касније и за грађанство.
Овим конкурсом обухватићемо све мере енергетске ефикасности као и прошле године што подразумева фасаде, замену столарије, грејање, замену котлова, уградњу соларних панела и још много мера што ће нашим суграђанима омогућити уштеду енергије и новца. У последње три године за ову намену општина Смедеревска Паланка издвојила је преко 60 милиона динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.