20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ

Општина Смедеревска Паланка добила је 20 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе за реконструкцију доњег дела главне улице.

-После само петнаест дана од посете министра за државну управу и локалну самоуправу др Александра Мартиновића нашој општини, одобрена су нам средства у износу од 20 милиона динара за реконструкцију доњег дела главне улице, реако је председник општине Никола Вучен.

Сутра у Палати „Србија“ биће уприличено потписивање уговора са Министарством о расподели средстава и ускоро ће почети и реализацијом пројекта.

Пројектом је предвиђена реконструкција улице Првог српског устанка , од Трга културе до улице Светог Саве. Део улице који је овим пројектом обухваћен је у дужини од 150 и ширине око 19 метара. Реконструкцијом улице биће обухваћена замена застора, електро и водоводне инсталације, обнова зеленила и замена урбаног мобилијара, клупа, канделабра, зидића за седење и заштитних стубова.
-Како је наша општина планским актима препозната као туристичка дестинација Србије, реконструкција улице ће допринети развоју туризма у нашој општини. Улица Првог српског устанка је за наше грађане омиљено шеталиште, а овим пројектом Паланци ћемо вратити стари сјај и наставити традицију некадашњег “корзоа”. Хвала министру Мартиновићу на овако брзој реакцији и одобрењу средстава за овај пројекат, као и на посети нашој општини, изјавио је Вучен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.