УЧЕНИЦИ ИЗ ЛЕПОСАВИЋА У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Ученици Основних школа из Лепосавића, јужне српске покрајине,  бораве у  општини Смедеревска Паланка. У присуству наставнице, Маје Цветковић, најпре су били гости председника општине, Николе Вучена.

-Поносни смо да на данашњи дан можемо да угостимо своје мале пријатеље са Косова и Метохије. Смедеревска Паланка се у задње четири године труди да кроз донације и подршку разним манифестацијама буде присутна на Косову и Метохији и да пружи подршку нашем народу који тамо живи, рекао је Вучен.

-Окупљају нас и породичне вредности, које дефинишу српски народ. Брига о свој нашој деци је и политика председника Србије Александра Вучића, коју ми у Смедеревској Паланци пратимо и са којом се поносимо, поготово када је реч о званичном ставу Србије и Председника према Косову и Метохији. Са уверењем можемо да кажемо да Србија, док год је Вучић води, никада, ни под каквим притисцима, неће признати независност КиМ, нити дозволити да се тај део наше земље и наш народ који ту живи, отуђи од Србије.

Председник општине, Вучен је упутио апел и другим општинама да пруже помоћ и подршку нашем народу на Косову и Метохији.

– Ако ми, који смо до скоро били једна од најзадуженијих општина, можемо да издвојимо средства за помоћ нашем народу на КиМ, попут обнове цркве у селу Каменица, могу и други. Потребно је само мало воље, мали искорак да би наши људи на Косову и Метохији живели сигурније и боље, нагласио је Вучен.

Ученицима из Лепосавића госторимство су пружили њихови вршњаци из ОШ “Херој Иван Мукер” код којих су одсели. Данас, другог дана посете, гостима са Косова и Метохије уприличен је излет у манастир Пиносава у Кусатку. Тамо их је дочекао архимадрит Петар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.