АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ДОНИРАО ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ДОМУ ЗДРАВЉА

Амбасадор Републике Кореје Њ.Е. господин Хјонг-ћан Че, саветник, Донгхван Че и други секретар, Ли Гарам данас су посетили Дом здравља у Смедеревској Паланци и уручили донацију у заштитним маскама.
Састанку у Дому здравља присуствовали су, поред гостију, председник општине, Никола Вучен, начелница Одељења за локални економски развој Општинске управе, Мима Благојевић, директор, Дома здравља, др Милан Матејић, главна сестра Дома здравља, Данијела Петровић као и представници фабрике Кјунгшин Кејбл.

Председник општине, Никола Вучен захвалио је амбасади Републике Кореје и амбасадору Чеу на донацији и пријатељству. – Нас у наредном периоду очекује отварање јужнокорејске фабрике Кјунгшин Кејбл, на чему такође дугујемо велику захвалност амбасадору Чеу. Он је препознао нашу искрену жељу за станим инвестицијама и жељу да се у Паланци сагради оваква фабрика. Уз помоћ државе и председника Вучића, потрудили смо се да прве старне инвестиције ту и остану. Кроз овакво заједничко деловање препознају се прави пријатељи. У наредно периоду градићемо Кјунгшин Кејбл заједно, а уз то и наше пријатељске односе. Још једном велико хвала, изјавио је Вучен.


Амбасада Републике Кореје у Београду донирала је заштитну медицинску опрему и другим здравственим установама у Србији али, како је истако амбасадор Хјонг-ћан Че, ово је прва посета Дому здравља где је лично уручио донацију.

Он је истакао да је Смедеревска Паланка за њега посебно место у коме је компанија Кјунгшин Кејбл одлучила са инвестира. Упркос пандемији радови нису стали и фабрика је саграђена много брше неко што је планирано. –Волео бих са и у будућности наставимо сардању између Србије и Републике Кореје. Желео бих да ова инвестиција буде модел другим компанијама да инвестирају у Србију. Ово је трећи пут да сам у Смедеревској Паланци, што се до сада није дешавало да посетим један град више пута. Одлучио сам овде да донирам заштитну опрему. Као што је председник општине Вучен рекао , прави пријатељи се познају онда када је невоља, ми смо као прави пријатељи желели да помогнемо управо вама у Смедеревској Паланци, рекао је амбасадор у изјави за медије.

Директор Дома здравља, др Милан Матејић захвалио је Њ.Е. амбасадору Републике Кореје на посети и донацији истакавши да ова је ово прва донација једне стране амбасаде паланачком здравству. -На овај начин директно помажете нама, здравственим радницима, а индиректно свим нашим пацијентима са територије општине Смедеревска Паланка. Заштитна опрема коју сте нам донирали ће подићи ниво безбедности наших радника, с обзиром да су маске које сте нам донирали тренутно најквалитетније на тржишту и пружају висок ниво заштите од коронавируса. У овим тешким временима за здравствене раднике, лично ми је драго да пријатељство и солидарност не познају границе. Амбасада Републике Кореје је кроз своје активности показала да географска удаљеност не представља препреку пријатељским односима наших земаља, рекао је др Матејић.

Посети Дома здравља претходила је посета општини. Амбасадора у пратњи саветника, Донгхван Че и другим секретаром, Ли Гарам примио је председник општине, Никола Вучен са сарданицима. Амасадор је уручио донацију и општини Смедеревска Паланка у заштитним маскама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.