ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу припремили су нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Како би овај упис био поједностављен, на порталу еУправа, од 28. маја, биће омогућена услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда, која ће омогућити родитељима и старатељима да једним одласком у школу заврше све у вези са уписом и тестирањем деце.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање биће доступна до 10. јула 2020. године.

Преко апликације еУпис извршиће се упис ученика у школу, као и повлачење неопходних докумената (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу).

Родитељи, старатељи и законски заступници приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.

Изузетно, ако је лекарски преглед извршен пре 16. марта 2020. године или ако је обављен код приватног лекара, родитељ доставља школи лекарско уверење.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се од 1. јуна до 20. јула 2020. године.

Након уписа у школу, истог дана у заказаном термину психолог, односно педагог школе, тестираће ученика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.