ОД 1. ЈАНУАРА ЦЕНА БОРАВКА ДЕЦЕ У ВРТИЋИМА НИЖА ЗА 50 ОДСТО

 

Данас је на седници Општинског већа донета Одлука о умањењу цене боравка деце у вртићима на подручју општине Смедеревска Паланка. Тим поводом огласио се председник општине, Никола Вучен. Он је рекао да је ово одлука на коју треба да буду сви поносни будући да се ради о најмлађима на којима свет остаје.  

-Данас смо на седници Општинског већа донели одлуку, на коју ћемо сви бити поносни јер  се ради о нашим најмалађима, на којима свет остаје, а реч је  о смањењу цене  боравка  деце у вртићима за 50 одсто. Ова Одлука ступа на снагу од 1. јануара 2022. године, рекао је Вучен.

Општина Смедеревска Паланка је једина општина у Србији која за прворођену децу из локаланог буџета издваја по 120. 000 динара једнократне помоћи. До данас је исплаћено преко 12 милиона динара за  прворођене бебе.

Наиме, Одлука која је данас донета на седници Општинског већа кориснику услуга (родитељ), односно (други законски заступник детета) који измири обавезе од 1. до 20. у месецу за претходни месец стиче право на умањење у износу од 50 одсто од  економске цене услуге по детету.

-То значи да тренутна цена од 6. 140 динара биће умањена за 50 одсто и износиће близу 3.100 динара, што ће уједно и бити најнижа цена боравка деце у вртићима у нашем региону, истиче Никола Вучен.

Овом одлуком обухваћени су сви корисници који имају дуговања из ранијег периода , а на овај начин имају могућност  да направе споразум о репрограму дуга у више месечних рата, без камате, са ПУ „Чика Јова Змај“ најкасније до 31. 12. 2021. године.

-Поштовани суграђани, драги родитељи, протеклих неколико година прошли смо кроз тежак период. Годинама у назад деца и млади, од стране локалне власти,  били су апсолутно запостављени. Консолидацијом нашег буџета успели смо да обезбедимо средства која ће директно утицати на побољшање живота и животног стандарда свих наших суграђана. Заједно идемо у нове победе, рекао је председник општине на крају свог обраћања.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.