ДАЈАНА ПАУНОВИЋ ПОСЕТИЛА ДНЕВНИ БОРАВАК ПУЖ

Дневни боравак за децу, омладину и одрасле ПУЖ данас је посетила Дајана Пауновић директорка фондације која носи њено име. У пратњи председника општине Николе Вучена, директора Центра за социјални рад Данила Лабуса и председника УО Фондације Марка Матића, Дајана Пауновић је уручила корисницима дневног боравка играчке и пратеће реквизите намењене за креативан рад особа са сметњама у развоју. Она је истакла да је сарадња фондације и Општине Смедеревска Паланка веома интезивна и да заједничким деловањем у наредном периоду радиће се на побољшању демографске слике како у општини Паланка тако и широм земље, као и рад на унапређењу социјалне политике.


Она је истакла да је Дневни боравак ПУЖ у Смедеревској Паланци један од ретких у Србији који има све неопходне услове за боравак лица са сметњама у развоју. –Овај боравак треба да буде пример свим општинама и градовима у Србији. Опремљен је на највишем нивоу и корисницима нуди све оно што им је потребно да квалитетно проведу време. Запослени овде су веома посвећени корисницима, а то се види на нјиховим лицима, јер ова деца не знају да сакрију емоције, рекла је Пауновић. Председник општине Никола Вучен захвалио је фонадцији на вредним поклонима рекавши да ће заједнички наставити да раде на побољшању демографске слике наше општине.
–Данас на Богојављење одлучили смо да посетимо Двенви боравак ПУЖ и обрадујемо кориснике поклонима. У наредном периоду један од задатака ће нам бити да будемо више присутни корисницима и њиховим родитељима, да ослушкујемо њихове потребе и да помогнемо у сваком погледу. Хвала Фондацији „Дајана Пауновић“ и директорки на овом хуманом гесту. То је још једна доказ да фондација брине о сваком детету на територији читаве Србије, рекао је Вучен.
Председник УО Фондације Марко Матић рекао је ће у наредном периоду фондација радити на развоју социјлане политике и сардањи са општинама широм Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.