ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НА СВЕТОСАВСКОЈ АКАДЕМИЈИ УРУЧИО НАГРАДЕ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

У Великој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка, на дан Светог Саве, 27. јануара, одржана је Светосавска академија.
Ове године академија је одржана у организацији ОШ “Херој Радмила Шишковић”.

Учесници академије били су ученици свих основних и средњих школа, црквени хор “Свети Симеон Богопримац”, а светосавску беседу је произнео протојереј Слободан Сенић.

Председник општине Никола Вучен изразио је задовољство што је, на дан утемељивача српске државе и цркве, народног учитеља и птосветитеља Светог Саве академија одражана у препуној сали општине. Он је том приликом уручио награде просветним радницима за постигнуте резултате у претходној години.


– Општина Смедеревска Паланка донела је одлуку да на овај велики празник када славимо идеју народног просвећења, зачету у делу Светога Саве, наградимо просветне раднике који су својим преданим радом и трудом постигли запажене резултате у протеклој години. Од ове године то ће постати пракса, да награђујемо професоре који преносе знање нашим ученицима. Ове године наградили смо, симболичним наградама, 45 професора основних и средњих школа, а надамо се да ће вас идуће године бити још више, рекао је председник општине Никола Вучен обраћајући се присутнима на светосавској академији. Он је истакао да локална самоуправа разуме да је будућност нашег народа утабана богаством знања сваког појединца и да предано ради на стварању најбољих услова за образовање најмалђих.

-Реконструкција Основних школа, изградња нове школе у Голобоку, обнова вртића, реконструкција Културног центра, Музеја и свих културних установа у граду, изградња модерног спортског објекта на Колонији, су само неки од пројеката које смо реализовали у протеклом периоду, а који се тичу оних на којима свет постаје. Локална самоуправа, улаже у модернизацију школа, подстиче ученике да остварују што боље резултате током школовања и студирања , ствара услове да по завршеном образовању наставе да раде у свом месту, и тако допринесу непрекидној спирали просвећења и обогаћују културни амбијент средине у којој живимо. Општина ће увек стајати уз своје ђаке и студенте, уз професоре и наставнике. Сваке године додељујемо награде за најбоље студенте и ђаке наше општине и награђујемо их за постигнуте успехе, рекао је Вучен.

Инпирисани ликом великог светитеља, ученици су на сцени изводили песме, рецитале, скечеве, а програм је обогатио Црквени хор „Свети Симеон Богопримац“ са вокалним ансамблом ученика Машинско електротехничке школе „Гоша“.
Светосавска академија завршена је хорски уз химну Светог Саве коју су извели сви учесници програма заједно са публиком.

Leave a Reply

Your email address will not be published.